Register
 
DoubleCAD XT v5 has released

Unabable to get correct fill color
Read 3384 times
* November 01, 2012, 03:45:42 PM
I've been using TurboCAD Deluxe 19 and didn't have this problem.  I often use a polygon to hide objects within my drawings.  I set the polygon properties to the Solid White hatch (just below None), then Pattern Color to WHITE, and then Convert Color in "Accordance with a Current Background Color" to NO. Then I click OK.
With the Polygon still selected, I go to the Line Pattern rectangle above the drawing and select No Line (the 10th selection from the top).  In TurboCAD Deluxe this gives me a white object with no outline that if bought to the front and place over any part of the drawing will make that part of the drawing disappear. 
(The attached is an example of a door I've inserted in an existing wall and the black rectangle should be line-less and white, blocking out that segment of the wall.)

I hope this is clear, turns out to be harder to explain than to do.

I have found this to be very helpful, especially when blanking out sections of a wall for door or window placements when incorporated in door or window blocks.

Now the problem with LTE Pro 5 is when I select White for the Pattern Color, it actually turn out to be Black in the drawing, just as if I had selected Black to start with.  Works with Deluxe, but not Pro 5.

Any ideas?

Thanks, imjohn

Logged


November 02, 2012, 08:38:30 AM
#1
This is intended behavior and is standard AutoCAD work-alike functionality which is designed to prevent you from accidentally place white on white, or black on black etc. objects which then disappear.

You can turned the option off globally by going to Options|Drawing Setup|Background Color and turning of the "Convert Foreground Colors in..." option
You can turn it of locally for a tool or object by selecting the tool or object, going to properties, navigating to the Brush section and changing the "Convert Foreground Colors in..." option to No.

Logged


* November 03, 2012, 04:43:23 AM
#2
Thanks Brain,

That did it.  Hopefully I will get used to LTE Pro 5 . . . I'm working on it. 

Now I wish LTE would let you export blocks and add them to the Library easily.  I want to build up a library of my personal blocks.  Are you aware of any posts on this?

My last CAD program was AutoCAD 14, it's a shame it won't run on W7.

Thanks again,
John

Logged